AuuucaaaAAkkk....!!

kalo suke LikE yer..

Isnin, 26 Disember 2011

tenkz sayang...





we wish you a merry christmas...
we wish you a merry christmas...
we wish you a mery christmas and a happy NEW YEAR..


H000h0000H000ooo0!!!
mery cristmassss!!
HEPY CHRISTMASS DAY...
selamat hari natal pada yang menyambut perayaan ini...=))

seronok la an cuti....*sape yg cuti jela an* hik...
kedai semua tut0p...seronok la korang an...
aku yang sengsare...ta dapat nk beli barang...
kedai yang bukak pon kdai yang haku ta ingin pergi..
haaaaaa~


jom masuk kat carta hati pulak....ngeh3~

*tenkz sayang...for the celbrate my bepday..*
suuuweettt sangat taw....
i suke...tapi i ta tunjok...sory k cygssss....
but terharu la jugak....=)

lev u cyg....






alo0 santeknye....hehhe



happening sangat family mr Dye ni....^_^
1st time cuti-cuti nan family beliau...
tenkz k cygss invite me join ur family...

GLORY BEACH RESORT...



but..
ta meriah cite ni kalo ta de gambar 1 ni...

makan sayang..makan...

hehhe.....sory~
ampunkan patik yer tuanku....
lariiiiiiiiiiikkkk.......!



















Ahad, 18 Disember 2011

macam-macam nak jumpe...



dengan keadaan aku yang makin ramping sanngat ni an..
(tangan diatas bahu) erghh...hiihik!
so, petang nnti nak balik hostel..hew hew hew...
malas la..sebabnye..........aku takot nak amek result exam!!!!
harap2 result ak oke..Up lagi la an...aaamiinn...
bile naik kolej nanti....
dapat jumpe teman serangkai saia..clasmate..bdk sem...
(my cweet heart)kalo la jmpe an...




peace yaw!!


my fwenz!!


inilah teman blaja..teman makan..pegi kelas...
teman berborak...teman sebaju...
madang nak same je..tinggi pon same...
kalo sorang takde jadi 1001 soklan org bertanye...
haishh!! rindu kowang la gle!!





my class mate...

lame gak xdengar lawak bodoh korang..hee~
tapi bile depan mata menyampah pulak....weee weee
jumpe nnti yer kawan-kawan...


dan budak-budak umah aku...
tak sabar nak gelak-gelak besar bertepok tamp0 nan korang..

yang baju grey tuh tinggal kenangan je..hiihii~~

mish u la kakaq!!

ida brutal...tudung pink tuh..
muke ayu..sekali cakap lepas aje!!
ganas jugak dye ni...
hehehhe...

my osmate....
siap la balik nanti an..



18/12 

tu yang pekat pink atas tuh...
tanggalnye aku keluar dari perut mama aku..
huk3X...xpaham lagi ke....
my befday la...wish la cepAAAttt!!
hahahha!! boley je nak pakse org an..
pade yg telah wish...
TERIMA KASEY KAWAN-KAWAN....
wish befday aku...sayang korang sangat-sangat...!!


dan penghargaan untok my c's...<--- klik!
(sila la klik name nye tuh....follow jugak yer...)


org pertame wish my befday...
tenkz jugak untok malam ni...
menghabiskan mase tok melayan saia...
sampai hank2 laptop..hehhe!!
tenkz jugak sharing-sharing....
mishh u C'S...


oke lazly...
tenkz pada yang sudi visit my blog...
menjengah at blog yg xberapa hebat ni...
dan followers yg sudi follow...
tenkz a l0t....terime kasey okey..
sudi-sudi la datang lagi...saia pasti menjenguk anda kembali..
kerana anda sume hebat...




teetttttttt!! dah habis lah...tattaaa!!







Selasa, 6 Disember 2011

Afamosa waterworld....





1
*maaf...seksi....tahaaa!*


2


3


dan  4.........ini aku suke.........

sempoi bahh!!

taken by : eyqa


seperti yang tertera diatas......
penat wo layan budak ni...gmba die memanjang xsenonoh je..
aku suroh senyum...123...skali gamba kua mcm tu la jadi...
aish....gedeB0k kw kang dek....
itu adek aku yang bongsu...apat je kite owg panggel...
Xgeti duduk diam tu......budak-budak an...
janji kaw dengar cakap aku....hak3x!!


4/12
tengah sedap tido..tibe-tibe je....
hey anak-anak banguuuuuunnn!!!!!
bambamm gedeganng semuaa an.....
sape lagi alarm at uma aku...
my mama..hahhha!!!
*aku percaya ma korang p0n bising gak kejot bangun tido an...*
so tanpe dirancang nak keluar...
dipendek an ceritA...
 aku pergi berenang at afamosa waterworld...
berenang le sangat an..bkn pandai berenang un..hik
best la jugak...gelongsor la yang buat best....
ticket nk masuk....dewasa RM40..kanak2 RM 35....
boley la...siap mkn an...tapi dye banyak package...
aku datang nak mandi je...kalo xtolak safari tu semua...
maw nak 100 1 kepala....



dye lagi....hahha!!


4 heroes....





kite tut0p entry dengan gamba ini......


kecik an aku??? hahha!!

huh!! anak gajah belakang tu...
besar gilak!!
baru anak lom bapak lagi....
takot-takot berani je berdiri sebela gajah ni...
yela buatnye die sepak aku kang....tahaaaa!!


oke tadaaaaa.....
mish my dEaR.....








Ahad, 20 November 2011

PENAMPAR AKU NAK?



Aehh biadap amat ini makhluk...
otak kau kat kepale lut0t agknye....
tahaaa!!

meh sekalian umat Malaysia...
aku bawak korang tengok gambar biaDap ini.....



ouhhh...wtf??
kurang ajar kan....??
s0 DaMn3x....!
nak femes sangat kan...meh aku t0p kan korang!!

agak arr an...itu bendera NEGARA aku!!


btw....aku tengok picture ni at Fb...
ade admin ni siar an at fb dye....bermain-main at wall an..
memang terperanjat lerr bile tengok.....
dengan serta merta panas satu badan tengok...
kalo la membunuh tuh ta salah..aku bunuh org yang buat mcm tuh..
bile ak bace komen at gambar tu...
makhluk ind0n punyA kije...stUpiD guys lorh...!
adakah ini sebab anda bengang dia atas kekalahan
 GARUDA VS HARIMAU MALAYA?
tahaaaaa!



antare komen-komen mereka yang melihat gambar itu :

- negara dorang kan antre negare yg miskin..
tade duit la tuh nak beli baju....

hahaha!! mungkin lah...aku p0n rase yg sama..

- indon sape ta kenal...otak dorang at lut0t...

-voDO la dorang ni..ta sedar ke dah la merempat kat negare org..

- mcm haremmmm!! miskin naw!

bukn mcm harem dah memang pendatang haram..


haishhh! ade lagi yang dasat ayat komen dorang...
aku amek yang paling sopan la tuh...hahha!!
sudah-sudah lah tuh nak dengki-dengki an...
ta baik la...MALAYSIA pon tempat korang cari rezeki jgak..
korang ditimpe bncana MALAYSIA juga yang datang membantu..
disbb kan pangai segelintir mcm ni...malu negare korang sendiri la...
waiiiy000!!

ni MAKAN dyE!!!!!!!! dush!!



CONGRATEZ to HARIMAU MALAYA...
dapat masuk final...


goalllll!!!! 


SELAMANYA~ SELAMANYA~
SELAMANYA HARIMAU MALAYA...
hihikkk! tuh je aku taw sikit..
 lirik lagu sorakan untuk harimau malaya.. 
kite pun ade la lagu sorakan mcm MU, CHELSEA..
tapi ni MALAYSIA punye taw..
BY : Ultras Malaya ft Joe Flizzow, Carleed Khaza & Altimet..
before dengar pause dulu lagu blog saia dibawah ya...hehe!

SELAMANYA~


GUD LUX to HARIMAU MALAYA...
I'M PROUD TO HARIMAU MALAYA!!















Ahad, 13 November 2011

sampai bile kite ni....



sampai bile kite ni..
ta ap la...kite simpan bersame jela rahsia kite yer...
rindu nak mcm dulu...tp rase nye ta mcm dulu da..
"hati saba yer..tam0 la mcm ni...saba taw..."
=(( itu luaran boley la..dlm sape je taw an...


haisshh....lame nye ta update an..
mud update hilang la....ni nak tarik mud balik...aduyaii!
jom kite st0ry mory..hehhe..

tenkz to my AYAH..
give me new foN...
ayah law ayah bace blog eqa ni..
msti ayah gelak an...hehhe..
"ayah kenape beli fon ni?ta rase membazir ke?"
konon..pdahal suke..hihiiks
 oke! ayah aku ni agak kelakar org nye..
garang tuh bese la law nakal an...ehhe
nengok pic ni..klakar x?hehhe

 hehhe...

 ini ayah saia...mmuahx!!





my new fon...samsung galaxy mini...
hoohoo..ni je yg mmpu pakai..hehhe


 tenkz to my c's.....
  peneman yg setia time susah nan senang...
time suke, geram, sedih.....
tenkz akq...akq sorang je phm eqa....
akq un kena kuat jugak..akq kan dah semakin berani..

 c's EYKA....
 blog dye ad at list sebela tuh...
nnti korang terjah la law rajen...

nanti kite lepak same eyh kakaq....



tenkz to si dye....
sudi menjage kite...rindu nk mcm dulu...
sekarang berubah an semenjak tuh...

 mish kmo la....
 kite try the best alek yer...






hidup kita umpama laut...
laut pon ta tenang ad jugak geloranya...
mcm tu lah kehidupan..
ta semua senang..ade je dugannnye....
Be strong in anything happen...
be strong eqa..!



 
 













  



Ahad, 30 Oktober 2011

Biar Dia tahu...





Biar dye tahu siapa saye....
biar dye tahu kekurangan saye...
biar dye tahu yang buruk....
biar dye tahu apa yang saya mampu buat...
biar lah dye salah anggap...
sebelum tahu yang baik-baik.....

bagi saye.....
mengharap yang baik itu bukan mudah...
kite perlu tahu kekurangan kite...
dan banding kan diri kita dengannye....
jika dia ikhlas dengan kite...
dye akan terima seadanye.....
biar lah dye tahu saye ta hebat....
saye taw siapa diri saye...
biarlah dye buat keputusan....supaya kelak tidak menyesal...



saye lebih suka dan prefered dilihat sbagai seorang yg  tidak sempurna..
kerana ia lebih menyedarkan kite....




" Kalau kite suka kan seseorang....Jangan beritahu si dia..
Nanti Allah akan kurangkan rase cinta padanya...
dan Allah takkan bagi...
tapi luahkan la pada Allah..beritahu pada Allah..
Allah maha mengetahui...Allah tahu siapa jodoh kita..."










sabar itu separuh dari iman....



ya ALLAH kuat kan la semangat hambamu ini...
dalam menghadapi dugaan berat ini..
hanya padamu ku bermohon...
padamu juga YA ALLAH ku bersujud...
tunjukkan lah kebenarannye ya ALLAH...
ku berserah padamu ya ALLAH...
aku REDHO dengan ketentuanmu....
aaamiin....




sabarlah wahai fyqa.....
orang yang menghadapi dugaan ini....
adalah orang yg hebat...
ALLAH itu maha berkuasa dan mengetahui..
jangan di kenang perkara yang berlalu...
kerana mengajar kita menjadi seorang yang lebih bersabar dan tabah...
insya'allah~



p/s : saya wanita biasa yang berperasaan...
saya bukan brg mainan perasaan...



Rabu, 5 Oktober 2011

NILAI SEORANG WANITA







Allah telah menciptakan kaum hawa dengan seribu satu keindahan. Malah, untuk melengkapkan keindahan itu, di kurniakan pula kepada mereka berbagai-bagai keistimewaan yang tidak terhingga dari segi dalaman mahupun luaran.secara disedari atau tidak, keistimewaan itulah yang sering kali kita eksploitaikan samada untuk kepentingan peribadi atau orang lain.


Kecantikan dan kelembutan adalah termasuk dalam keistimewaan itu.Tika menilik di hadapan cermin, seringkali tertanya-tanya “Dimana letaknya kecantikan seorang wanita pada diri kita?Mungkinkah pada sepasang mata hening beralis lentik yang selalu menjeling tajam kadang-kadang malu-malu memberi kerlingan manja?Atau boleh jadi pada bibir yang tidak pernah jemu menguntum senyuman semanis madu? Ataupun pada hidung mancung yang saban waktu menghidu haruman mawar-mawar indah di taman atau mungkin juga pada hilai tawa yang gemersik dan suara manja yang boleh melembutkan hati sekaligus menghangatkan perasaan?”


Sebenarnya berjuta-juta perkataan belum cukup untukmenceritakan dan mendefinisikan keindahan seorang wanita.Kitalah wanita itu, panjatkanlah kesyukuran kita ke hadrat Ilahi kerana menjadikan kita perempuan dan atas keindahan-keindahan itu.

Namun begitu, kecantikan bukanlah segala-galanya bagi seorang wanita.Walau secantik manapun wanita itu, ia masih belum dapat menjadi ukuran kepada kesempurnaannya.Kecantikan,walau serapi manapun dijaga,ia tetap akan pergi.Wajah yang sering ditatap di hadapan cermin, dibelai saban waktu, tetap akan suram dan berkedut apabila tiba waktunya.Kecantikan luaran hanya bersifat sementara, ia tidak akan kekal.Suatu yang tidak kekal akan tetap dimamah usia bila-bila masa saja.

Justeru,di manakah kecantikan sebenar seorang wanita?”Wanita adalah perhisan dunia dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah”.Rasulullah tidak menyebut wanita cantik, wanita cerdik atau wanita sahaja, tetapi seindah perhiasan.Ini bermakna ada nilai yang lebih utama pada diri seorang wanita selain dari kecantikan, kecerdikan dan kehebatannya.

Nilai yang istimewa itu tidak lain dan tidak bukan adalah KESOLEHAN wanita itu sendiri.Bagi lelaki yang bijak dan soleh, mencari wanita solehah adalah sukar, lebih sukar dari mencari intan berlian.Nilai di hati seorang wanita solehah adalah amat tinggi, wanita solehah adalah selamat hatinya, yang dapat menyelamatkan diri di dunia dan akhirat.











Ahad, 25 September 2011

cium itu pendaraban....



hahahaa!!suke korang yer....
itu kan seni kata kumpulan balas maharaja lawak...
saat korang tengah dok belek-belek blog burok aku ni...
mesti korang tengah denga lagu Malaysian Boy an..
at blog aku ni macam-macam lagu ade..
korang klik lah at warne hijau bawah tuh..
blah hujung sekali ade playlist..
boley pilih kalau berminat nak dengar..

oke lets st0ry mory...

hari ni aku bace paper metr0...
nak tergelak pon ade jug0k!!
selalu kita dengar..SUAMI DERA ISTERI...
tapi ni terbalik pulak...ISTERI DERA SUAMI....walaweyh!!



memang dunia dah nak akhir zaman...
isteri derhaka dengan suami....
tapi seri0us la korang....memang keluar kat berita hari ni...
ta percaya korang klik la link ni..bace sendiri okey..
my metro
ganas bet0l isteri-isteri dorang ni..
sebelum ni p0n ade kecoh an kes ni..
cume sekarang semakin bertambah..haish..mcm-mcm la...
tapi mase aku bace tajuk dye 'makin ramai suami di dera.."
mcm ta percaye je..ke salah tulis ni..hehe!!
but real la dah keluar berita an..
haish isteri-isteri zaman sekarang..janganlah ganas sangat..
nanti suami anda mencari yang lain baru tahu....
entah-entah an..isteri dorang pukul sebab suami dorang buat hal..
mr. dye..ang jangan dok buat loqlaq ha...sat gi cet nek gila nnti..
satu dunia taw cek putaq kepala ang...hehhe!! kasik babap nanti!!




lagi satu cerita yang aku tertarik dalam berita hari ni..
unik sangat..rumah mesra alam...bace sepenuhnya disini...metro

Foto
Foto

Foto


Foto

owner rumah mesra alam...
 husband dye buat sendiri.....
sangat unik la....

k la....st0p sini....
nanti kiter cerita-cerita lagi yer..

tut0p entry dengan pic ni...


ILYSM....